Lindelaan 1, 8453 JD Oranjewoud / FRIESLAND

Tentoonstelling Oase Oranjewoud

Tentoonstelling Oase Oranjewoud

‘Oase Oranjewoud’ is een verrassende en gevarieerde tentoonstelling over natuur en natuurbeleving, die te zien is in Museum Belvédère, Landgoed Oranjewoud en het museumpark. In het museumgebouw zal aandacht worden besteed aan moderne en eigentijdse beeldende kunst, met flora en fauna als onderwerp. Buiten zullen kunstobjecten de betekenis van bepaalde plekken verdiepen. Het internationale fotofestival Noorderlicht zal daarbij het aandeel fotografie verzorgen.

Gedurende de eerste 3 weken van de expositieperiode is het sfeervolle landhuis van Landgoed Oranjewoud geopend. Hier staan de natuuralbums centraal die de firma Verkade tussen 1905 en 1938 liet verschijnen. De informatieve teksten van Jac. P. Thijsse en de hoge kwaliteit van de illustraties (van Jan Voerman jr., Willem Wenckebach en Cornelis Rol) zorgden ervoor dat de albums al snel een geliefd verzamelobject werden. Dat zijn ze nog steeds…

Bovendien hebben de publicaties bij verschijning een doorslaggevende rol gespeeld bij de kennisverspreiding en popularisering van de Nederlandse natuur. Tijdens ‘Oase Oranjewoud’ zijn de originele aquarellen voor het eerst sinds lange tijd weer in het openbaar te zien.

Openstelling Landgoed Oranjewoud:

23 juni t/m 15 juli 2018  

Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Toegangsprijs: € 5,00 per persoon

Voor meer informatie over de expositie en duur in Museum Belvédère klikt u hier